A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Щодо повідомлення RASFF № 2022.6063» від 18 жовтня 2022 року стосовно виявлення перевищення максимально допустимого рівня флюбендазолу у свинині, що експортувалась з Нідерландів

Дата: 25.11.2022 09:47
Кількість переглядів: 39

Білгород-Дністровське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області доводе до відома про отримання інформаційного повідомлення системи RASFF від 18 жовтня 2022 року № 2022.6063, стосовно виявлення перевищення максимально допустимого рівня флюбендазолу у свинині, що експортувалась з Нідерландів (виробник: COMPAXO MIDDELHAL, Netherlands; роздрібний продавець: Albert Heijn B.V., Netherlands; Carmo Food Nordic A/S, Denmark; Tomex Danmark A/S, Denmark) до України (отримувач: ТзОВ «МЕЛМІТ», проспект Перемоги, 15, м. Луцьк, Волинська область, 43005; ТзОВ «АГРО-ІНВЕСТ», вул. Львівська, 19, м. Червоноград, Львівська область, 715200).

Просимо негайно повідомити Білгород-Дністровське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області про виявлення даного товару в обігу (вул. Лиманська, 116, c. Бритівка, Білгород – Дністровський район, Одеська область,  67755, тел. (04849) 46-351) та інформуємо, що відповідно до статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність компетентний орган (Білгород-Дністровське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області), що передбачено частиною 3 статті 20 даного закону.

Деталі повідомлення RASFF можна переглянути на офіційній сторінці RASFF Portal Європейської Комісі.

Довідково: 2-амінофлубендазол є метаболітом антигельмінтика флубендазолу. Це антигельмінтний препарат, структурно подібний до мебендазолу (р-фторпохідне мебендазолу). В США використовується тільки у ветеринарії, в Європі, Південній Америці, Японії – в клінічній практиці, (альтернативні назви/синоніми: флутелміум, флумоксал, флумоксан, флувермал).

Застосувується для профiлактики та лiкування гельмiнтозiв свиней викликаних чуттєвими до флюбендазолу паразитами шлунково-кишкового та респiраторного тракту: зрiлi форми та яйця Ascaris suum, Strongyloides ransomi, Hyostrongylus rubidus, Oesophagostomum dentatum, Trichuris suis, Metastrongylus apri. Дозування та спосіб застосування - орально з кормом, необхiдно звертати увагу, що споживання корму залежить вiд клiнiчного стану тварини, треба регулювати концентрацiю препарату в залежностi вiд добового споживання корму. Свинi - 0,37 мг флюбендазолу на кг маси тіла протягом 7 - 10 днiв. Період виведення (каренції) усвиней: м’ясо - 7 днiв.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь