A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Повідомлення про намір здійснити коригування діючих тарифів на централізоване водопостачання

Дата: 25.11.2022 16:50
Кількість переглядів: 82

    Комунальне підприємство «Комфорт-Сервіс» Мологівської сільської ради повідомляє про намір здійснити коригування діючих тарифів на послуги з централізованого водопостачання.

    Відповідно до п.7 Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на формування житлово-комунальних послуг» від 1 червня 2011 року № 869 , проводиться перерахунок тарифів шляхом  коригування лише тих складових частин структури тарифів за якими відбулися цінові зміни в бік збільшення.  

    Діючі тарифи на послуги з централізованого водопостачання встановлений рішенням сесії Мологівської сільської ради від 06.09.2019р. №22/877-VII та введені в дію 16.09.2019 року наступні:

  • населення – 10.00 грн.;
  • бюджетні установи – 14,77;
  • інші установи – 20,00.

Тарифи встановлені з можливістю їх коригування протягом строку дії у відповідності та врахування вимог, визначених  Порядком формування тарифів.

Так, з часу встановлення діючих тарифів відбулося зростання основних складових тарифів, зокрема: 

- відбулося зростання електричної енергії, на 94,35%, так в діючому тарифі  врахована вартість електроенергії 2,83 грн./кВт. год.    За 2022 р. вартість  електроенергії становить 5,50 грн./кВт. /год.

- збільшилася мінімальна заробітна плата на 55,76%, з 01.01.2022 р. її розмір становить 6500.00грн., а в діючий тариф 2018 року була закладена мінімальна  заробітна плата 4173,00грн.

- зростання ціни на паливно-енергетичні  ресурси на 105,4%, на 2022 р. ціна становить 55,00грн., а в 2018 році - 26,29 грн.

Загалом плановий тариф на послуги централізованого водопостачання у порівнянні до діючого тарифу збільшився на 89,5%.

Отже, коригування тарифів на централізоване водопостачання до економічно обґрунтованого рівня є необхідним заходом для належного функціонування комунального підприємства, зокрема, для здійснення розрахунків за електроенергію  та забезпечення споживачів якісними послугами та питною водою. Коригування діючих тарифів проводиться тільки по складових витрат на електроенергію та заробітну плату, обсяги інших витрат, пов’язаних із провадженням ліцензованої діяльності залишилися без змін.

      Враховуючи вищенаведене, КП «Комфорт-Сервіс» здійснило розрахунки економічно обґрунтованих витрат  на централізоване водопостачання та водовідведення та подає  їх до виконавчого комітету Мологівської сільської ради :

 Згідно поданих розрахунків, відкориговані тарифи на централізоване водопостачання  

 населення                                     25,09 грн. за 1 м. куб. ;

 бюджетні установи                  25,09 грн. за 1м.куб.;

 інші споживачі                          27,73 грн. за 1м.куб..

      Пропозиції та зауваження щодо  скоригованих тарифів  на централізоване водопостачання приймаються протягом 7 календарних днів з дня  публікації цього повідомлення на офіційному сайті Мологівської ОТГ, на електрону адресу КП «Комфорт-Сервіс»  komfort_servis19@ukr.net або  с.Молога вул.Кишинівська, 221а

 Адміністрація КП Комфорт-Сервіс»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь