A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Повідомлення про намір здійснити коригування діючих тарифів на послугу поводження з побутовими відходами (прийняття, видалення та захоронення побутових, виробничих та промислових відходів).

Дата: 05.12.2022 14:39
Кількість переглядів: 69

Комунальне підприємство «Комфорт-Сервіс» Мологівської сільської ради повідомляє про намір здійснити коригування діючих тарифів на послугу з поводження побутовими відходами.

Відповідно статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 р. № 280/97-ВР, Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11.2017р. № 2189 – VІІІ, Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.2006 р. за № 1010, та відповідно Наказу №239 Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України “Про затвердження Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення" - зміна тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами зумовлено рядом факторів, проводиться перерахунок тарифів шляхом коригування лише тих складових частин структури тарифів за якими відбулися цінові зміни в бік збільшення.

Діючі тарифи на послуги поводження з побутовими відходами встановлений рішенням сесії Мологівської сільської ради від 06.09.2019р. №22/878-VII та введені в дію 16.09.2019 року наступні:

  • населення – 10,00 грн. в місяць з одного зареєстрованого та по факту проживаючого члена домогосподарства ;
  • торгові точки – 200,00 гривень в місяць.

Тарифи встановлені з можливістю їх коригування протягом строку дії у відповідності та врахування вимог, визначених Порядком формування тарифів.

Так. з часу встановлення діючих тарифів відбулося зростання основних складових тарифів, зокрема:

  • збільшилася мінімальна заробітна плата на 55.76%. з 01.01.2022 р. її розмір становить 6500.00грн.. а в діючий тариф 2018 року була закладена мінімальна заробітна плата 4173.00грн.
  • зростання ціни на паливно-енергетичні ресурси на 105.4%, на 2022 р. ціна становить 55.00грн.. а в 2018 році - 26.29 грн.

Загалом плановий тариф на послуги з поводження побутових відходів у порівнянні до діючого тарифу збільшився на 54%.

Отже, коригування тарифів на послугу поводження з побутовими відходами до економічно обґрунтованого рівня є необхідним заходом для належного функціонування комунального підприємства, зокрема, для здійснення закупівлі паливо-енергетичних ресурсів, розрахунків з податками, утримання звалища в належному стані. Коригування діючих тарифів проводиться тільки по складових витрат на паливо, на заробітну плату, обсяги інших витрат, пов’язаних із провадженням ліцензованої діяльності залишилися без змін.

Враховуючи вищенаведене. КП «Комфорт-Сервіс» здійснило розрахунки економічно обґрунтованих витрат на послуги з поводження побутовими відходами та подає їх до виконавчого комітету Мологівської сільської ради :

Згідно поданих розрахунків, відкориговані тарифи на послуги поводження з побутовими  відходами         - населення                                    15,40  грн. за 1 особу

- бюджетні установи                 119,50 грн. за 1 м. куб.

- інші споживачі                        132,06 грн. за 1 м. куб.

Пропозиції та зауваження щодо скоригованих тарифів на послуги поводження з побутовими відходами приймаються протягом 7 календарних днів з дня публікації цього повідомлення на офіційному сайті Мологівської ОТГ, на електрону адресу КП «Комфорт- Сервіс» kоmfort_servis19@ukr.net або с. Молога вул. Кишинівська. 221а

 

                                                                                      Адміністрація КП "Комфорт-Сервіс»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь