A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Держпродспоживслужба попереджає

До відома власників домашніх тварин (котів, собак)! Зміни щодо видачі ветеринарно-санітарних паспортів на собак та котів!

Білгород-Дністровське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області доводить до відома власників тварин, що з 01 червня 2018 року відбулися зміни стосовно видачі ветеринарно-санітарних паспортів на собак та котів.

15:47:39 13.07.2023

Профілактика, попередження зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення

 Питання зниження шкідливого впливу тютюну на здоров’я населення та регулювання обігу тютюнових виробів – це ключовий компонент багатосторонньої світової стратегії, до якої приєдналася Україна е у 2006 році, ратифікувавши Рамкову конвенцію ВООЗ із боротьби проти тютюну.

09:17:02 20.06.2023

Держпродспоживслужба пропонує

Рекомендувати населенню НЕ ВИКОРИСТОВУВАТИ воду з децентралізованих джерел  водопостачання для питних потреб населення;

10:37:02 15.06.2023

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ МОЛОГІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

У результаті руйнації Каховської ГЕС спостерігається загибель риби у великих обсягах, переробка та споживання якої може спричинити виникнення харчових отруєнь, зокрема ботулізму - дуже небезпечного і в багатьох випадках смертельного захворювання. Мертву рибу або ту, що вмирає, категорично не можна збирати для подальшого зберігання, готувати чи споживати. Рекомендуємо найближчим часом утриматися від придбання та вживання у їжу свіжовиловленої риби. Не наражайтеся на небезпеку, адже жоден із способів приготування не зробить її безпечною для вас. Таку рибу неможливо вживати в жодному вигляді (солена, сушена, варена, смажена). Вона може містити збудників інфекційних захворювань, у тому числі ботулізму, паразитів та небезпечні хімічні речовини.

09:47:50 15.06.2023

Злісний бур’ян - Повитиця польова

Повитиця польова (Cuscuta campestris Junk.) – небезпечний бур’ян, який засмічує посіви багаторічних та однорічних трав, городні культури, сади та виноградники. Переважно однорічна рослина-паразит. Має нитковидне, жовте або помаранчево- жовте, витке стебло. Повитиці не мають ні коренів, ні листків. Глибоко проникаючи у тканини пошкодженої рослини, повитиця живитися за її рахунок. Особливо страждають від повитиці польові культури: вика, люцерна, льон, буряк, морква, цибуля, картопля тощо. Уражені рослини слабнуть, призупиняють ріст і розвиток, поступово гинуть. Крім того, повитиці часто є переносниками вірусів і хвороб. Повитиця польова розмножується насінням (максимальна плодючість до 15 тисяч насінин) і вегетативно (частинами стебла). В умовах України насіння бур’яну інтенсивно проростає у травні-червні за температури ґрунту +17-24 °C, цвіте – в червні-серпні, плодоносить – у липні-жовтні. Насіння здатне зберігати схожість від 4 до 30 років за несприятливих погодних умов. Повитиця польова завдає великої шкоди сільському господарству. Вона не тільки знижує врожайність, але й погіршує якість продукції. У цукрового буряка, ураженого повитицею, вміст цукру знижується на 1-2%. Сіно уражених рослин містить менше протеїну, гірше сохне, пліснявіє, втрачає смакові властивості. До того ж повитиці поширюють вірусні хвороби (віруси тютюнової мозаїки огірка, жовтухи айстр, бронзовості томатів тощо). Поширюється повитиця польова насінням та рослинними рештками. Насіння бур’яну потрапляє в зерновий ворох під час обмолоту, також його важко відокремити від насіння багаторічних трав та овочевих культур. Ефективним засобом боротьби є дотримання сівозміни з висівом культур, які не уражуються, або слабо уражуються повитицею: зернових, соняшника, гарбузових. У місцях найбільшої концентрації бур’яну необхідно скосити всі рослини до цвітіння повитиці та після підсихання спалити. Бур’ян-паразит не пристосований до самостійного росту, без господаря – культурної рослини – може загинути. Гербіциди ефективні тільки на молодих перезволожених (після дощу) рослинах повитиці (до появи квіток). Слід використовувати гербіциди тільки згідно з «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні» з дотриманням техніки безпеки. Оскільки основний спосіб поширення повитиці польової – це насіння, то і одним з ключових попереджувальних заходів є недопущення його наявності в насіннєвому матеріалі сільськогосподарських культур. І найкраще в цьому допоможе профілактика, зокрема ретельне дотримання фітосанітарних правил. Щоб попередити розповсюдження повитиці, заборонено завезення її у вільні райони з регіонів розповсюдження;

17:54:43 09.06.2023

Власникам тварин щодо необхідності ідентифікації сільськогосподарських тварин у встановленому законом порядку

Відповідно до статті 5 Закону України « Про ідентифікацію та реєстрацію тварин», наказів Міністерства аграрної політики та продовольства України від 04.12.2017 №642 «Про затвердження Порядку ідентифікації та реєстрації великої рогатої худоби та Порядку оформлення і видачі паспорта великої рогатої худоби», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 13.02.2018 за №16631618(із змінами);від 31.12.2004 №496 «Про запровадження ідентифікації і реєстрації коней», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 06.04.2005 за № 36210642(із змінами)» від 01.12.2017 №639 «Про затвердження Порядку ідентифікації та реєстрації свиней», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 07.02.2018 за №15431606( із змінами); від 16.01.2018 N2^0 «Про затвердження Порядку ідентифікації та реєстрації овець і кіз», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 07.02.2018 за №15531607(із змінами), власники сільськогосподарських тварин повинні реєструвати та ідентифікувати своїх тварин.

16:08:20 20.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь