A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Держпродспоживслужба попереджає

Увага!Бактеріальний опік плодових

Бактеріальний опік плодових (Erwinia amylovora Burill Winslow et. al.), включений до Переліку регульованих шкідливих організмів, обмежено поширених в Україні. Збудник здатен паразитувати на понад 170 видах рослин. Найбільшої шкоди завдає рослинам родини Розоцвітних – яблуні, груші, айві. З декоративних та дикорослих збудник уражує глід, піроканту, горобину, китайську айву, спірею, троянду.

10:32:04 14.04.2023

До відома бджолярів

Робота на пасічному господарстві передбачає виконання багатьох обов’язків. Серед них немає незначних та неважливих. Кожна дрібниця має значення та впливає на продуктивність роботи бджіл. Щороку бджолярі проводять важливий захід – весняну ревізію бджіл. Ця процедура проводиться відразу після закінчення зимівлі, огляду вуликів і вирішення виявлених проблем. Оберіть теплий день і підготуйтеся до роботи у другій половині. Якщо на вулиці вітер чи негода – весняну ревізію бджолиних сімей краще відкласти, адже підвищуються ризики переохолодження та озлоблення комах. Температура повітря при огляді сім’ї не повинна бути нижчою за 12 градусів Цельсія. Одна з головних умов – перший обліт уже має відбутися. Огляди починають з потенційно слабких та хворих сімей. Для їх визначення рекомендується придивитися до комах під час першого обльоту та скласти попередній графік ревізії.

16:48:30 10.04.2023

Держпродспоживслужба попереджає

До Мологівської сільської ради надійшло повідомлення від Білгород-Дністровського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області надійшов лист від Європейської системи швидкого оповіщення про харчові продукти і корми (RASFF) від 18.02.2023 р. №2023.1192 стосовно виявлення перевищення допустимого рівня кадмію у замороженому міксі морепродуктів (виробник: Zejiang Zhoufu food Co. LTD, China). Вантаж експортувався з Литовської Республіки (відправник: UAB «Plunges kooperatine prekyba», Lithuania) в Україну (одержувач: ТзОВ «ВІЧУНАЙ-УКРАЇНА», вул. Солом'янська, 3, офіс 6, м. Київ, 03110).

10:06:04 08.03.2023

Держпродспоживслужба попереджає

Повідомлення Державної продовольчоветеринарної служби Литовської Республіки щодо відправлення на територію України вантажу з харчовими продуктами тваринного походження (заморожені суміші морепродуктів) у яких перевищено допустимий рівень кадмію.

16:54:14 17.02.2023

Виявлення перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксинів (В1 та сумарної кількості В1, В2, G1 і G2) в бразильському горісі

Білгород-Дністровське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області надсилає інформаційне повідомлення, отриманого по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 26 січня 2023 року № 2023.0615, стосовно виявлення перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксинів (В1 та сумарної кількості В1, В2, G1 і G2) в бразильському горісі, що експортувався з Бразилії (експортер: AMENDOPERES LTDA, Brazil; трейдер: ROTTERDAM CUSTOMS SERVICES B.V., Netherlands) до України (одержувач: ТзОВ «КРІОЛІТ-Д», вул. Океанська, 4, м. Дніпро) для розміщення на інформаційних ресурсах Вашої територіальної громади з метою ознайомлення операторів ринку, діяльність яких пов’язана з обігом зазначеної продукції.

10:35:58 09.02.2023

Ботулізм: про що треба пам’ятати

Причиною ботулізму найчастіше стають продукти домашнього консервування м’яса, риби, рідше овочів. Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті, недостатньо термічно оброблені, транспортувались або зберігались неналежним чином. Навіть консерви, у яких все гаразд з терміном придатності, виглядом і смаком, можуть бути зараженими: ботулізм не можна визначити за кольором або смаком, мікроорганізм, який спричиняє хворобу, не псує продукти.

14:14:17 08.08.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь