A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Білгород-Дністровська філія Одеського обласного центру зайнятості

Профорієнтаційна робота з особами, які перебувають на обліку в пенітенціарній службі

Кожна хвилина в житті – це шанс все змінити. Профорієнтаційна робота з особами, які перебувають на обліку в пенітенціарній службі Якнайшвидше повернення до трудового життя недостатньо конкурентних на ринку праці громадян, в тому числі осіб, які знаходяться на обліку в пенітенціарній службі, міра покарання яких не пов'язана з позбавленням волі, є важливим напрямком діяльності служби зайнятості. 02 травня 2023 року у Білгород-Дністровській філії Одеського обласного центру зайнятості було проведено семінар для вищезазначеної категорії осіб. Під час заходу начальник відділу кар’єрного консультування Анастасія ЗЕМЛЯНА-УКРАІНЧУК акцентувала увагу присутніх на необхідності легального працевлаштування, розкрила особливості використання різних джерел пошуку вакансій, ознайомила з правилами складання резюме та проходження співбесіди з роботодавцем. Присутні були поінформовані й стовно стану регіонального ринку праці, а також прекрасної можливості здобути нову професію в Одеському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ або підтвердити чи підвищити кваліфікацію за професіями «Електрогазозварник» та «Кухар» на базі Кваліфікаційного центру.   Організація та проведення подібних профорієнтаційних заходів – одна з форм  допомоги особам, які намагаються повернутися до нормального життя. У взаємодії з Білгород-Дністровським міськрайонним відділом Філії Державної установи «Центр пробації» фахівці проводять не лише цільові інформаційні семінари, але й тренінги та індивідуальні консультації, спрямовані на сприяння працевлаштуванню та професійному самовизначенню громадян.

12:54:27 04.05.2023

ІНФОРМАЦІЯ ПРО РИНОК ПРАЦІ СТАНОМ НА 01.04.2023

ІНФОРМАЦІЯ  про ринок праці та надання послуг Білгород-Дністровською філією Одеського обласного центру зайнятості у січні – березні 2023 року (в т.ч. Саратський та  Татарбунарський відділи)

08:21:24 24.04.2023

РОБОТА з ВПО

Багато українців на тлі війни залишилися без роботи. Особливо актуальним питання працевлаштування є для переселенців, яким довелося покинути не лише власні оселі, а й роботу. 14.04.2023 року фахівцем Білгород-Дністровської філії Одеського обласного центру зайнятості Оксаною Долготер було проведено профінформаційний семінар для внутрішньо переміщених осіб. Присутні мали змогу ознайомитися з основними послугами служби зайнятості, актуальними вакансіями. Кар’єрний радник наголосила на можливостях отримати нову професію або підвищити кваліфікацію в Одеському ЦПТО, отримати ваучер на навчання для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці. Надала роз’яснення щодо можливості відкриття власної справи за рахунок держави. Оскільки людям довелося змінити місце проживання, то все те , що планували раніше підлягає змінам. Це безпосередньо торкнулося і дітей. Серед батьків виникають питання, який навчальний заклад обрати, до якої професії є схильність, як правильно визначитися з майбутнім своєї дитини. Тому внутрішньо переміщені батьки та діти мали змогу отримати ґрунтовні консультації з метою визначення не тільки свого майбутнього, а й майбутнього своїх дітей. Під час індивідуальних консультацій фахівець ознайомила з закладами освіти міста, провела профдіагностичне тестування з метою визначення професійної спрямованості майбутнього абітурієнта. Проведення таких заходів передбачає на меті інформування внутрішньо переміщених осіб про послуги служби зайнятості, можливості працевлаштування та розвитку кар’єри в умовах сьогодення.

08:19:41 20.04.2023

РОБОТА З СОЦІАЛЬИМИ ПАРТНЕРАМИ

В умовах сьогодення гостро постає питання з приводу виходу на пенсію. Якщо ще декілька років тому люди мали можливість отримувати соціальну пенсію, то зараз кожен має розраховувати лише на свій страховий стаж, набутий протягом життя. Громадяни все частіше звертаються до Пенсійного фонду України з безліччю питань. У зв’язку з цим 13 квітня 2023 року у Білгород-Дністровській філії Одеського обласного центру зайнятості для осіб 45+ був проведений груповий профконсультаційний захід із залученням соціальних партнерів: фахівця головного управління Пенсійного Фонду України. Крижанівська Олена – головний спеціаліст відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління Головного управління Пенсійного Фонду України в Одеській області надала змістовну консультацію про особливості обчислення страхового стажу, терміни та умови виходу громадян на пенсію, вплив заробітної плати на розрахунок пенсійного забезпечення. Під час семінару оговорили основні моменти, на які потрібно звертати увагу працівникам, а саме як контролювати сплату страхових внесків роботодавцем у реєстрі застрахованих осіб за допомогою онлайн-сервісів Пенсійного фонду України: СМС-інформування та Веб-порталу електронних послуг. Безробітні мали можливість отримати індивідуальні роз’яснення з різних питань, пов’язаних зі стаховим стажем. Кар’єрний радник Білгород-Дністровської філії Одеського обласного центру зайнятості Долготер Оксана ознайомила присутніх з послугами ДСЗ, надала рекомендації щодо можливості отримати нову професію або підвищити кваліфікацію в Одеському ЦПТО, отримати ваучер на навчання для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці. Наголосила про можливість відкриття власної справи за рахунок держави. Співпраця з фахівцями інших галузей дозволяє незайнятому населенню отримати корисні рекомендації щодо вирішення різноманітних питань, здійснити комплексний підхід до розгляду тієї чи іншої проблеми. Адже головна мета служби зайнятості, особливо в умовах воєнного часу - щоб кожен громадянин України мав гідну роботу та винагороду за неї.

08:15:55 19.04.2023

ВАУЧЕР НА НАВЧАННЯ!!! ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ!!!

Отримати ваучер можуть такі категорії громадян: віком старше 45 років та страховим стажем не менш 15 років; внутрішньо переміщені особи за відсутності підходящої роботи; особи з інвалідністю за відсутності підходящої роботи; колишні військовослужбовці (звільнені за станом здоров’я) до досягнення ними пенсійного віку та за наявності вислуги не менше 10 років; учасники АТО, бойових дій та інші категорії (визначено ст.30 Закону України "Про зайнятість населення") За більш детальною інформацією звертатись до Білгород- Дністровської філії Одеського обласного центру зайнятості. Телефон для довідок: 063-278-06-30.

11:01:38 14.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь