A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Білгород-Дністровська філія Одеського обласного центру зайнятості

Рука допомоги

В Україні поновлено програму «Рука допомоги» – кредити непрацюючим громадянам з малозабезпечених сімей на початок чи

08:16:16 27.03.2023

Семінар на тему: «Захист прав споживачів фінансових послуг»

Коли ми користуємося банківськими картками, укладаємо кредитні договори, відкриваємо депозитні рахунки, купуємо товари у розстрочку, переказуємо гроші тощо – ми стаємо споживачами фінансових послуг. І у людей виникає багато запитань, а то й проблем з банками та іншими фінансовими установами. 14 березня 2023 року у Білгород-Дністровській філії Одеського обласного центру зайнятості пройшов груповий профконсультаційний захід для молоді із залученням соціальних партнерів Координаційного центру з надання правової допомоги на тему «Захист прав споживачів фінансових послуг». Анна Бодюл, фахівець Одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги ознайомила шукачів роботи з основними видами фінансових послуг, якими можуть користуватися громадяни. Надала інформацію щодо прав споживачів та наголосила на основних аспектах порушення прав фінансовими органам. Кар’єрний радник Білгород-Дністровської філії, Оксана Долготер, звернула увагу на державну програму для відкриття власної справи в рамках програми «Єробота» через Портал Дія. Це і насамперед, підтримка бізнесу в умовах війни та створення нових робочих місць. Ознайомила з послугою отримання ваучера на навчання. Такі семінари сприяють  поліпшенню знань та навичок у сфері кредитних послуг. Це допоможе українцям краще зрозуміти свої права як позичальників та ухвалювати зважені фінансові рішення.

15:00:04 15.03.2023

ДО УВАГИ РОБОТОДАВЦІ!

Білгород-Дністровська філія Одеського обласного центру зайнятості повідомляє, що в лютому 2023 року  Кабінет Міністрів України затвердив новий порядок надання компенсацій роботодавцям за працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних (№124 від 10.02.2023 року). Відповідним порядком посилено ефективність інструментів для покращення ситуації на ринку праці за рахунок розширення програм виплат компенсацій роботодавцям за працевлаштування окремих категорій безробітних, яким складно знайти роботу. Зокрема, це молодь, яка шукає перше робоче місце, ветерани, люди передпенсійного віку. Згідно з рішенням Уряду передбачається надання роботодавцям таких компенсацій: 1) компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за відповідну особу за місяць, але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску – за працевлаштування роботодавцем строком не менше ніж на 2 роки за направленням центру зайнятості зареєстрованих безробітних з числа осіб, які мають додаткові гарантії у працевлаштуванні та перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць. Зокрема, таких категорій населення:  один з батьків або особа, яка їх замінює і:  має на утриманні дитину (дітей) віком до шести років;  виховує без одного з подружжя дитину віком до 14 років або дитину з інвалідністю;  утримує без одного з подружжя особу з інвалідністю з дитинства (незалежно від віку) та/або особу з інвалідністю I групи (незалежно від причини інвалідності);  діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;  особи, звільнені після відбуття покарання або примусового лікування;  особи, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років;  особи, яким виповнилося 15 років та які за згодою одного з батьків або особи, яка їх замінює, можуть, як виняток, прийматися на роботу;  особи, стосовно яких згідно із Законом встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення. Загальна тривалість виплати компенсації становитиме 12 місяців впродовж наступних двох років.   2) 50% фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної заробітної плати – за працевлаштування роботодавцем за

15:12:56 10.03.2023

Групова консультація із залученням соціальних партнерів

В умовах сьогодення гостро постає питання про пенсію: куди звернутися, скільки років страхового стажу потрібно, як бути коли не маєш права отримувати матеріальне забезпечення. У зв’язку з цим 23 лютого 2023 року у Білгород-Дністровській філії Одеського обласного центру зайнятості для осіб 45+ був проведений груповий профконсультаційний захід із залученням соціальних партнерів: фахівця головного управління Пенсійного Фонду України. Крижанівська Олена – фахівець Головного управління Пенсійного Фонду України в Одеській області надала змістовну консультацію про особливості обчислення страхового стажу, терміни та умови виходу громадян на пенсію, вплив заробітної плати на розрахунок пенсійного забезпечення. Рекомендувала контролювати сплату страхових внесків роботодавцем у реєстрі застрахованих осіб за допомогою онлайн-сервісів Пенсійного фонду України: СМС-інформування та Веб-порталу електронних послуг. Кар’єрний радник філії Оксана Долготер поінформувала безробітних щодо основних послуг служби зайнятості, ознайомила з актуальними вакансіями. Звернула увагу на можливість отримати нову професію або підвищити кваліфікацію в Одеському ЦПТО, отримати ваучер на навчання для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці. Надала роз’яснення щодо можливості відкриття власної справи за рахунок держави. Метою подібних заходів є підвищення рівня поінформованості клієнтів служби зайнятості з питань пенсійного забезпечення.

17:09:21 27.02.2023

Групові консультації із залученням соціальних партнерів

Групові профконсультаційні заходи із залученням соціальних партнерів Ефективною формою співробітництва є залучення соціальних партнерів до участі в різноманітних заходах, що організовуються фахівцями служби зайнятості з метою поінформованості незайнятого населення. 16 та 17 лютого 2023 року у Білгород-Дністровській філії Одеського обласного центру зайнятості були проведені профконсультаційні заходи із залученням соціальних партнерів. 16 лютого відбувся семінар за участю Білгород-Дністровського міського центру соціальних служб, де безробітні мали змогу дізнатися про унікальну для України професію – патронат. Фахівці із соціальної роботи - Базіленко Діана та Гложик Анна надали інформацію стосовно мети патронату, ознайомили з критеріями відбору кандидатів, матеріальним забезпечення тощо. 17 лютого 2023 року для осіб з інвалідністю та внутрішньопереміщених осіб був проведений захід за участю головного державного інспектора відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності в Одеській області Олександра Михайловського. Присутні отримали консультацію стосовно ризиків нелегальної трудової міграції, належного оформлення трудових відносин, були ознайомлені зі змінами в законодавстві у період воєнного стану. Семінар відбувся у активному форматі, було задано багато різноманітних запитань, на які присутні отримали вичерпні відповіді від фахівця. Проведення подібних заходів сприяє комплексному підходу й допомагає клієнтам служби зайнятості як найшвидше повернутися до професійної діяльності та брати активну участь у суспільному житті.

12:31:18 21.02.2023

ДО УВАГИ РОБОТОДАВЦІВ! Компенсація роботодавцям ЄСВ

Уряд затвердив новий порядок надання компенсацій ЄСВ роботодавцям за працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних. Згідно з рішенням Уряду передбачається надання роботодавцям таких компенсацій: 1) компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за відповідну особу за місяць, але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску – за працевлаштування роботодавцем строком не менше ніж на 2 роки за направленням центру зайнятості зареєстрованих безробітних з числа осіб, які мають додаткові гарантії у працевлаштуванні та перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць. Загальна тривалість виплати компенсації становитиме 12 місяців впродовж наступних двох років. 2) 50% фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної заробітної плати за працевлаштування роботодавцем за направленням центру зайнятості строком не менше ніж на один рік осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років, а також осіб, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць. 3) 50% мінімальної заробітної плати за відповідну особу за місяць, за умови якщо роботодавець за направленням центру зайнятості працевлаштовує зареєстрованого безробітного.

14:16:16 16.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь