Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Білгород-Дністровська філія Одеського обласного центру зайнятості

Захід до Міжнародного дня людей з інвалідністю

Сьогодні велику увагу суспільства привертають проблеми людей з особливими потребами, захист їхніх прав, гідності та благополуччя. В сучасних умовах соціально-економічного та політичного розвитку особливо гостро стоїть питання регулювання та захисту праці осіб з інвалідністю. 2 грудня 2022 року у Білгород-Дністровському міськрайонному центрі зайнятості напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю був проведений груповий профконсультаційний захід із залученням соціальних партнерів для категорії осіб з інвалідністю: фахівців головного Пенсійного Фонду України, Фонду соціального захисту інвалідів в Одеський області та Координаційного центру з надання правової допомоги. Громадян було ознайомлено з державними програмами, якими вони можуть скористуватися – це і допоміжні засоби реабілітації, протезуванням, а також можливість отримати безкоштовне навчання. Безробітних проінформовано щодо умов призначення та отримання соціальної пенсії. Також надано практичні поради щодо процедури подання документів та заяв до органів соціального захисту населення. На заході оговорили основні моменти реалізації повного спектру можливостей осіб з інвалідністю, що необхідні їм для активної життєдіяльності.

14:09:25 06.12.2022

До уваги населення

Представляємо вашій увазі орієнтовний графік формування навчальних груп у грудні 2022 року в «Одеському центрі ПТО ДСЗ» Запрошуємо отримати цікаві та актуальні професії, або вдосконалити певні навички! Нагадуємо, що для зареєстрованих безробітних навчання безоплатне.  Також навчання можливе на платній основі!

09:45:28 01.12.2022

Працевлаштування суб’єктів пробації – запорука зниження рівня злочинності

Громадяни, що перебувають на обліку в Білгород-Дністровському міськрайонному відділі Філії Державної установи «Центр пробації», потребують всебічної допомоги: психологічної, правової , а насамперед допомоги у працевлаштуванні. 08.11.2022 року начальник відділу активної підтримки безробітних Білгород- Дністровського міськрайонного центру зайнятості Анастасія Земляна-Украінчук провела семінар з громадянами, які знаходяться на обліку в пенітенціарній службі, міра покарання яких не пов'язана з позбавленням волі. В ході зустрічі вона презентувала послуги служби зайнятості, враховуючи новації на ринку праці, надала інформацію про засоби самовизначення, можливість отримати кваліфіковану професію та знайти роботу. Присутні мали змогу визначити свої професійні нахили за допомогою профдіагностичних методик Клімова та методики «Художник чи мислитель?». Профорієтаційні послуги та послуга профнавчання – це дві невід’ємні частини одного цілого. Саме тому слухачі дізналися про нюанси навчання в Одеському ЦПТО ДСЗ, де в обладнаних майстернях в кожного є можливість здобути актуальну та затребувану професію. Найголовніше в роботі фахівців служби зайнятості з різними категоріями громадян – пробудити інтерес до своєї особистості, власних позитивних якостей, задуматись про своє життя та майбутнє. Звертайтесь до служби зайнятості, де Вам завжди раді допомогти!

10:06:46 10.11.2022

ІНФОРМАЦІЯ про ринок праці та надання послуг Білгород-Дністровським міськрайонним центром зайнятості у січні - жовтні 2022 року

 Впродовж січня - жовтня 2022 року послугами Білгород-Дністровського міськрайонного центру зайнятості користувалися 2551 безробітний, що на 972 безробітних менше, ніж у січні - жовтні 2021 року. Серед загальної чисельності безробітних –71,0% (1812) складали жінки,  24,2 % (618) - молодь до 35 років, 55,6% (1419) – мешканці сільської місцевості. Мали статус безробітного 197 осіб з числа вивільнених громадян (звільнені у зв’язку зі скороченням, реорганізацією, ліквідацією підприємств, установ, організацій). Найбільша частка безробітних спостерігалася серед людей з вищою освітою - 44,3%, загальну середню освіту мали 34,1% безробітних, професійно-технічну освіту - 21,6 %. Станом на 01.11.2022 в центрі зайнятості зареєстровано 742 безробітних, що на 78 безробітних менше, ніж станом на 01.11.2021.  Із загальної чисельності зареєстрованих безробітних 559 осіб - жінки, 141 – молодь у віці до 35 років, 99 осіб має додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, 409 осіб проживають у сільській місцевості. Кількість зареєстрованих безробітних за професійними групами на кінець жовтня 2022 року: Законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери (управителі) – 61 безробітний, Професіонали – 40, Фахівці – 92, Технічні службовці – 58, Працівники сфери торгівлі та послуг - 192, Кваліфіковані робітники сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства – 7, Кваліфіковані робітники з інструментом – 54, Робітники обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин - 97, Найпростіші професії та особи без професії - 141. Щодо наявності вакансій та їх укомплектування  З початку року база даних центру зайнятості містила 1038 вакансій, її подали  225 роботодавців. Аналіз структури вакансій поданих для укомплектування за сприянням служби зайнятості за рівнем оплати свідчить, що у 22,1% (229) вакансій запропоновано мінімальний розмір заробітної плати, від мінімальної до середньої – у 73,2% (706), більше середньої заробітної плати – у 5,0% (49) вакансій; 23 вакансії подано зі скороченим режимом роботи. Середній розмір заробітної плати у вакансіях станом на 01.11.2022 становив 8510,10 грн., а середня тривалість укомплектування вакансій склала 11 днів. За

14:35:41 08.11.2022

неформальне навчання за професією "Кухар"

Тобі подобається частувати інших смачними стравами та вигадувати нові рецепти? Маєш досвід роботи кухарем, але не маєш свідоцтва? Тоді наша пропозиція саме для тебе! Запрошуємо до «Одеського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості», на базі якого у Вас є унікальна можливість підтвердити результати неформального навчання за професією «кухар» 3-6 розряду та отримати свідоцтво встановленого зразка. Для досягнення бажаної мети необхідно лише: - Направлення Білгород-Дністровського міськрайонного центру зайнятості; - паспорт; - ідентифікаційний код; - документ про освіту; - трудова книжка (при наявності); - медична довідка 086/0 та особиста медична книжка №1-ОМК. Комісія з підтвердження кваліфікації працюватиме з 21.11.2022 по 25.11.2022 за адресою: м. Одеса, вул. І. Рабіна, 18а. Довідки за телефонами: (04849) 3-58-61, (063)- 278- 06- 30.

14:15:50 25.10.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь