A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

інформує

Робоча зустріч та план спільних дій

У будь-якій державі є дезадаптовані громадяни, які потребують допомоги, підтримки, психологічного та соціального супроводу. До такої категорії громадян належать і засуджені до покарань не пов’язаних із позбавленням волі. Досвід роботи із даною категорією осіб переконує, що до процесу виправлення та ресоціалізації слід залучати всі можливі соціальні структури, оскільки саме вони найчастіше допомагають врятувати та виправити їх життя. 01 лютого 2022 року у центрі соціальних служб Білгород- Дністровської міської ради відбулась робоча зустріч між представниками Центру – директором Тетяною В’язових, та начальником Білгород- Дністровського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області Наталією Коротковою. Метою зустрічі було налагодження взаємодії між відділом пробації та центром соціальних служб, забезпечення соціального супроводу і контролю за поведінкою дітей та молоді, які засуджені до покарань, не пов'язаних із позбавленням волі та звільнених від відбування покарання з випробуванням. В ході наради обговорено алгоритм подальшої ефективної співпраці у сфері організації здійснення соціально-виховної, профілактичної роботи, реалізації спільних профілактичних та інформаційних заходів із дітьми та молоддю, засудженими до покарань не пов’язаних з позбавленням та складено план спільних дій на І півріччя 2022 року. На завершення зустрічі сторони відзначили, що мобілізація зусиль у процесі організації соціального супроводу та надання соціальних послуг – є невід’ємною складовою організації якісного соціального супроводу суб’єктів пробації.

08:30:56 02.02.2022

Донорсько-партнерські відносини в сфері волонтерської діяльності пробації

Сьогодні мало хто замислюється про роль книги в житті кожної окремої людини й суспільства в цілому. На жаль в сучасному світі люди не цінують читання і це дуже прикро. Попри розвиток технічного й наукового прогресу, книга була й залишиться джерелом знань про життя, себе, своє оточення, минуле, сьогодення та навіть майбутнє. Книга робить нас освідченною людиною, змушує замислюватись над деякими речами, розвиватись як особистість, давати відповіді на будь-які запитання та вчить думати, набувати корисного досвіду та навиків.Тому, роль книги в житті людини величезна. В жовтні 2021 року Малиновський районний суд м. Одеси оголосив вирок, в якому поклав на засуджених, які являються мешканцями Білгород- Дністровської громади, окрім загальних обов’язків передбачених Кримінальним кодексом України, обов’язок у вигляді дотримуватися встановлених судом вимог щодо вчинення певних дій, які будуть полягати у читанні книжок. Мотивуючи це тим, що особистості не є суспільно небезпечними, які здатні на системне вчинення кримінальних правопорушень, а також на думку суду, призначені твори пов’язані з власним вихованням себе у дусі поваги до встановлених у суспільстві правил і визначення своєї ролі в спільноті. З метою подолання педагогічної занедбаності суб’єктів пробації, 04 січня 2022 року Білгород-Дністровський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області уклав з Бойчук Валентиною Вікторівною, викладачем з соціальних дисциплін КЗ «Білгород- Дністровський педагогічний коледж» договір про провадження волонтерської діяльності, пов’язаної з пробацією. Крім того, в рамках соціально-виховної роботи, обговорили та визначили певні заходи індивідуальної роботи, яка повинна бути корисною та ефективною, а також з застосуванням диференційованого підходу під час  співпраці з підобліковими особами уповноваженого органу з питань пробації. З плином часу книги не втрачають своєї актуальності, можливо тому, їх називають маяками в океані часу. Той, хто придумав довіряти пергаменту свої найпотаємніші думки, досвід, зробив людству безцінний подарунок.

13:02:18 14.01.2022

Захід до Міжнародного дня боротьби зі СНІДом.

З метою профілактики і надання повної інформації про загрозу інфікування ВІЛ-інфекцією, попередження наркоманії та формування здорового способу життя 2 грудня 2021 року за сприяння волонтера пробації Олени Смолягович соціальним працівником філіалу Всеукраїнської організації «Шлях додому» Наталією Крамаренко для підоблікових Білгород- Дністровського районного відділу з питань пробації проведено семінар до Міжнародного дня боротьби зі СНІДом. Під час семінару учасникам були розкриті поняття «ВІЛ-інфекція» та «СНІД». Вони мали змогу ознайомитися з історією відкриття вірусу, його основними шляхами поширення, проявами симптомів, сучасними методами діагностики, способами і засобами профілактики. Наприкінці зустрічі присутнім було роздано інформаційні буклети щодо профілактики соціально-небезпечних хвороб та запропоновано усім бажаючим пройти експрес-тест на виявлення ВІЛ-інфекції. Працівники Білгород-Дністровського районного відділу пробації також прийняли участь в проходженні тестування. Проведення таких заходів допомагає учасникам відповідальніше ставитись до власного здоров’я та усвідомити, що єдиним способом запобігти інфекціям є уникнення ситуацій, що несуть небезпеку та ризик зараження.

12:00:01 08.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь