A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

інформує

«Ціна високого статусу в житті – відповідальність»

«Ціна високого статусу в житті – відповідальність» В.Черчиль Століттями кращі розуми людства замислювалися над причинами правопорушень і шляхами їх усунення. Наразі ця проблема залишається в юридичній науці настільки ж складною та суперечливою, як і раніше. Аналізуючи стан, тенденції і якісні характеристики сучасної злочинності, треба пов'язувати їх не лише із соціально-економічними реформами, які відбуваються в державі, але й зі змінами в суспільній свідомості, що сталися в останні роки. Сьогодні є загальновизнаним, що правопорушення здебільшого відбуваються не раптово, а їм передує антигромадська поведінка винного. Виходячи з цього, одним із напрямків підвищення ефективності попереджувальної діяльності є профілактика злочинності яка спрямована на осіб, ступінь "соціальної зіпсованості" яких ще не обумовлює вчинення ними правопорушень, але які ведуть антигромадський спосіб життя. 14 липня 2022 року в Білгород-Дністровському районному відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Одеські області в рамках соціально- виховної роботи було проведено психологом відділу пробації Оленою Чумак та волонтером уповноваженого органу з питань пробації Оленою Боян заняття з елементами тренінгу профілактичного та попереджувального характеру, яка була направлена на вміння робити свій вибір і брати на себе відповідальність, розвиток рефлексії, аналізу своїх дій, а також формування правового світогляду та правової свідомості. Психолог відділу пробації акцентував свою роботу з аудиторією на розвиток рефлексії та здібностей к адекватній оцінці фрустраційної ситуації, а також вміння находити конструктивний вихід із неї. Обговорили моменти, які можуть вивести особистостей із зони комфорту. Також навчались вибирати правильні пріоритети у житті.В процесі роботи відбувся конструктивний зворотний зв'язок  з підобліковими, які поділились своїми висновками, враженнями, досвідом та ставленням до свого власного життя. В ході роботи,суб’єктам пробації, було рекомендовано бути морально підготовленим до різних повсякденних життєвих ситуаціях та не піддаватися негативним думкам та почуттям, навчитись робити рішучі дії не порушуючи закон, опинившись у несприятливій ситуації.До того ж, психологом відділу пробації,були надані практичні рекомендації та психологічні методи як протистояти психологічному тиску осіб, які мають антисоціальну поведінку та не дозволяє маніпулювати собою. Головною метою групового заходу було підвищити у суб’єктів пробації рівень правової освіченості та інформованості про інструменти безконфліктної реалізації своїх інтересів в усіх сферах життя.

15:36:02 19.07.2022

Волонтерський менеджмент

З моменту повномасштабного вторгнення на територію суверенної України питання волонтерства набуло своєї найбільшої актуальності за останні часи. Із самого початку активізувався волонтерський дух, що охопив не тільки Україну, але й увесь світ. Сьогодні у пересічних громадян виникають безліч запитань різного характеру, які кардинально змінилися, особливо потребують отримати кваліфіковану юридичну допомогу - з питань мобілізації, дотримання правових норм в повсякденному житті під час війни. Внаслідок, чого волонтерство трансформировалось як соціокультурне явище. 14 липня 2022 року Білгород-Дністровський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області уклав з Оленою Боян, яка має професійний досвід з надання правової допомоги, договір про провадження волонтерської діяльності, пов’язаної з пробацією. Уповноважений орган з питань пробації співпрацював з Оленою тривалий час, яка очолювала Білгород- Дністровську безоплатну правову допомогу. Партнер із соціальної роботи зарекомендувала себе як відповідальну та небайдужу людину, професіонал своєї справи, за характером емпатична, вміє та має величезне бажання допомагати людям і ця співпраця перевірена роками. Під час підписання договору з волонтером були обговорені напрямки та визначені алгоритми роботи з надання юридичної допомоги суб’єктам пробації. Бути волонтером – це дійсно не просто, але, незважаючи на втому, найкраще це те, що через усю пророблену тобою роботу, ти бачиш посмішку на обличчях людей, яким дуже складно в такий час. Ця посмішка на декілька хвилин доводить, що ти не марнуєш час, а своїми зусиллями намагаєшся зробити все можливе якомога краще.

11:37:42 15.07.2022

Конституція – Основний закон України.

Кожна держава має свою Конституцію і вважає її найціннішим документом. Конституція — це гордість країни, а  день її прийняття вважається великим святом. 28 червня уся Україна відзначає день Конституції - головного нормативно-правового акту держави. Ухвалення Верховною Радою України 1996 року Основного закону стало важливою віхою українського державотворення. Тому, в цей день для підоблікових Білгород- Дністровського районного відділу філії «Центр пробації» в Одеській областіпрацівником міської бібліотеки ім. Горького Оленою Штереббув проведений семінар на тему: «Конституція – Основний закон України». Мета заходу - узагальнити й систематизувати знання суб’єктів пробації про Україну, державні символи України, Конституцію України та виховувати усвідомлення себе як невід'ємної частини українського народу, любов до рідної країни, почуття патріотизму. Під час заходу Олена Штереб ознайомила учасників з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, продемонструвала у вигляді слайдів розділи з яких складається Конституція України, а також вони мали змогу переглянути документальне відео про голосування та прийняття Основного закону у залі Верховної Ради України. Наприкінці семінару учасникам презентували  літературу про історію Конституції України, а також вони мали змогу самостійно переглянути та ознайомитись з положеннями Основного Закону України.

15:05:14 28.06.2022

«Попередження вживання психоактивних речовин»

    Ми живемо у століття технічного прогресу, який подарував людству надію на благополучне майбутнє й безсумнівне процвітання за допомогою новітніх технологій і розробок, а також відкрив людям безліч способів самознищення. Ядерна, хімічна, біологічна зброя, викиди промислових відходів у навколишнє середовище - все це ще піддається розумному контролю. Набагато підступніша інша проблема – вживання психоактивних речовин. Тому, в рамках соціально-виховної роботи в Білгород-Дністровському районному відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області стартував цикл групових заходів виховного та профілактичного характеру, які направлені на запобігання поширенню негативних явищ. З метою ознайомлення клієнтів пробації з етапами формування залежностей та варіанти їх подолання, сприяння в усвідомленні причин вживання психоактивних речовин, 17.02.2022 року представник уповноваженого органу з питань пробації організував для суб’єктів пробації зустріч з лікарем психіатром КНП «Одеська психіатрична лікарня № 4» Одеської обласної ради Яною Кривенко. Груповий захід був присвячений проблемі здоров’я, а саме: виробленню власного відповідального ставлення до свого здоров’я і до впливу шкідливих звичок. Під час проведення зустрічіз’ясували рівень поінформованості суб’єктів пробації щодо даної проблеми, а також підвищили рівень знань щодо вживання алкоголю, наркотиків та їх наслідки, обговорили основні мотиви. Крім того, зауважили, що свідомий вибір здорового способу життя є одним з головних гарантів становлення майбутніх особистостей і досягнення ними життєвих досягнень В процесі роботи відбувся конструктивний зворотний зв'язок  з суб’єктамипробації, які поділились своїми враженнями, досвідом та ставленням до свого власного життя. Наприкінці групового заходу представником Білгород-Дністровського районного відділу філії був відведений підсумок зустрічі, що людині дуже легко підсісти на наркотик або алкоголь (часто непомітно для себе), і дуже складно цього позбутися. Тому наркотична та алкогольна залежності дуже важко піддаються лікуванню. І тому потрібна сила волі, підтримка. Саме цього часто людині й не вистачає. Артур Шопенгауер сказав «Здоров'я настільки переважує решту благ життя, що здоровий жебрак щасливіший за хворого короля».

13:47:44 18.02.2022

День єднання

Щороку 16 лютогов Україні на державному рівні відзначатимуть нове державне свято — День єднання.14 лютого 2022 року Президент України Володимир Зеленський підписав відповідний Указ. День єднання оголошено для "посилення консолідації" українців, зміцнення їхньої "стійкості" на тлі зростання гібридних загроз, пропагандистського та морально-психологічного тиску на суспільну свідомість. Цього дня закликають підіймати національні прапори та прикріплювати до одягу синьо-жовті стрічки. Колектив Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» долучився до відзначення державного свята, з метою висловлення своєї політичної позиції та єдності.

16:17:02 16.02.2022

«Болить і досі нам Афганістан»

«В глибокій шанобі схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув. З вдячністю звертаємось до тих, хто живе поряд з нами: літопис афганської війни містить безліч прикладів героїзму, звеличує честь та гідність воїнів, які самовіддано виконували свій обов’язок в горах та пустелях, в повітрі, в наступі та обороні, при врятуванні бойових товаришів та мирних жителів країни. Дякуємо вам за вашу мужність, стійкість, витривалість».

09:00:22 16.02.2022

Інформаційний захід з волонтером пробації

     Трудові права є одними з найважливіших прав людини. Адже від того, наскільки вони дотримуються, залежить рівень життя не лише працівника, а й членів його родини. У зв’язку з карантином, проблема захисту прав працівників є надзвичайно актуальною. Порушення прав громадян у сфері трудових відносин, з якими зверталися громадяни: оскарження незаконного звільнення та поновлення на роботі; стягнення заробітної плати в судовому порядку; встановлення факту припинення трудових відносин; звільнення особи в період перебування на лікарняному та інші. З метою підвищення правової обізнаності громадян та юридичної грамотності суб’єктів пробації 8 лютого 2022 року старшим інспектором Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області Городецькою Ольгою спільно з волонтером Волощук Тетяною проведений інформаційний захід на тему «Особливості цивільно-правових угод». Клієнтам пробації було роз’яснено поняття «трудовий договір» та «цивільно-правова угода». Також було визначено відмінності між трудовими договорами та цивільно-правовими угодами і роз’яснено порядок вирішення трудових спорів, які виникають між роботодавцем та працівником.

13:01:35 11.02.2022

Робоча зустріч та план спільних дій

У будь-якій державі є дезадаптовані громадяни, які потребують допомоги, підтримки, психологічного та соціального супроводу. До такої категорії громадян належать і засуджені до покарань не пов’язаних із позбавленням волі. Досвід роботи із даною категорією осіб переконує, що до процесу виправлення та ресоціалізації слід залучати всі можливі соціальні структури, оскільки саме вони найчастіше допомагають врятувати та виправити їх життя. 01 лютого 2022 року у центрі соціальних служб Білгород- Дністровської міської ради відбулась робоча зустріч між представниками Центру – директором Тетяною В’язових, та начальником Білгород- Дністровського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області Наталією Коротковою. Метою зустрічі було налагодження взаємодії між відділом пробації та центром соціальних служб, забезпечення соціального супроводу і контролю за поведінкою дітей та молоді, які засуджені до покарань, не пов'язаних із позбавленням волі та звільнених від відбування покарання з випробуванням. В ході наради обговорено алгоритм подальшої ефективної співпраці у сфері організації здійснення соціально-виховної, профілактичної роботи, реалізації спільних профілактичних та інформаційних заходів із дітьми та молоддю, засудженими до покарань не пов’язаних з позбавленням та складено план спільних дій на І півріччя 2022 року. На завершення зустрічі сторони відзначили, що мобілізація зусиль у процесі організації соціального супроводу та надання соціальних послуг – є невід’ємною складовою організації якісного соціального супроводу суб’єктів пробації.

08:30:56 02.02.2022

Донорсько-партнерські відносини в сфері волонтерської діяльності пробації

Сьогодні мало хто замислюється про роль книги в житті кожної окремої людини й суспільства в цілому. На жаль в сучасному світі люди не цінують читання і це дуже прикро. Попри розвиток технічного й наукового прогресу, книга була й залишиться джерелом знань про життя, себе, своє оточення, минуле, сьогодення та навіть майбутнє. Книга робить нас освідченною людиною, змушує замислюватись над деякими речами, розвиватись як особистість, давати відповіді на будь-які запитання та вчить думати, набувати корисного досвіду та навиків.Тому, роль книги в житті людини величезна. В жовтні 2021 року Малиновський районний суд м. Одеси оголосив вирок, в якому поклав на засуджених, які являються мешканцями Білгород- Дністровської громади, окрім загальних обов’язків передбачених Кримінальним кодексом України, обов’язок у вигляді дотримуватися встановлених судом вимог щодо вчинення певних дій, які будуть полягати у читанні книжок. Мотивуючи це тим, що особистості не є суспільно небезпечними, які здатні на системне вчинення кримінальних правопорушень, а також на думку суду, призначені твори пов’язані з власним вихованням себе у дусі поваги до встановлених у суспільстві правил і визначення своєї ролі в спільноті. З метою подолання педагогічної занедбаності суб’єктів пробації, 04 січня 2022 року Білгород-Дністровський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області уклав з Бойчук Валентиною Вікторівною, викладачем з соціальних дисциплін КЗ «Білгород- Дністровський педагогічний коледж» договір про провадження волонтерської діяльності, пов’язаної з пробацією. Крім того, в рамках соціально-виховної роботи, обговорили та визначили певні заходи індивідуальної роботи, яка повинна бути корисною та ефективною, а також з застосуванням диференційованого підходу під час  співпраці з підобліковими особами уповноваженого органу з питань пробації. З плином часу книги не втрачають своєї актуальності, можливо тому, їх називають маяками в океані часу. Той, хто придумав довіряти пергаменту свої найпотаємніші думки, досвід, зробив людству безцінний подарунок.

13:02:18 14.01.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь