Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

інформує

Семінар для суб’єктів пробації.

17 січня 2023 року кар’єрний радник відділу кар’єрного консультування Білгород-Дністровської філії Одеського обласного центру зайнятості Оксана Долготер провела семінар для підоблікових, які перебувають на обліку в Білгород-Дністровському районному відділі філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області, міра покарання яких непов'язана з позбавлення мволі. Під час заходу фахівець презентувала послуги служби зайнятості, враховуючи новації на ринку праці, надала інформацію щодо засобів самовизначення, можливості отримати кваліфіковану професію та знайти роботу. Ознайомила з сучасними підходами для отримання послуг: електронними сервісами Державної служби зайнятості, зокрема створення «Електронного кабінету безробітного». Присутнім було запропоновано визначити свої професійні нахили за допомогою тестування та визначити напрямок навчання в Одеському ЦПТОДСЗ, де в обладнаних майстернях в кожного є можливість з добути актуальну та затребувану професію.

16:58:45 19.01.2023

Семінар - нарада на тему: «Правила заповнення та подання електронної декларації»

Кожного року особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати декларацію за минулий рік шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції. Проте, в зв’язку з військовим станом та збройної агресії Російської Федерації проти України у багатьох суб’єктів декларування виникає питання стосовно чи обов’язково подавати декларацію під час війни? Які терміни подачі декларації? Відповідно до роз’яснення Національного агентства з питань запобігання корупції від 07 березня 2022 року №4 щодо застосування окремих положень Закону України "Про запобігання корупції" стосовно заходів фінансового контролю в умовах воєнного стану  та Закону України «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни» від 03.03.2022 року № 2115-ІХ, який переніс дедлайн подання будь-яких звітних документів, але протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період обв’язко подати документи. Однак, якщо суб’єкт декларування має на руках всю необхідну інформацію для заповнення відповідної декларації, а також наявні технічні можливості для її подання, то можна подати декларацію, передбачену антикорупційним законодавством не чекаючи закінчення строків війни. Тому, з метою належної організації процесу декларування та недопущення вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, 11 січня 2023 року відбувся семінар - нарада працівників Білгород -Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області з волонтером уповноваженого органу з пробації Боян Оленою, під час якої остання надала роз’яснення щодо правил заповнення та подання електронної декларації на веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції. Олена Боян, детально роз’яснила присутнім особливості декларування, дала характеристику типам декларацій, строки подання,  кого вважають членом сім’ї декларанта, пороги декларування, можливість подання виправленої декларації, правила заповнення форми повідомлення про суттєві зміни в майновому стані суб’єкта декларування, яка інформація у декларації є конфіденційною тощо. Крім того, персонал уповноваженого органу з питань пробації ознайомлений з оновленими методичними рекомендаціями Національного агентства з питань запобігання корупції щодо наявності /відсутності конфлікту інтересів. В кінці заходу начальник Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області – Наталія Короткова, наголосила щодо персональної відповідальності за порушення вимог фінансового контролю, а саме: за невчасне подання, умисне неподання декларації, свідомо неправдиві відомості в декларації.

11:17:04 12.01.2023

Пожежна безпека

З настанням осінньо-зимового періоду у людей виникає потреба обігріти свою оселю. Для цього використовуються різноманітні обігрівачі, проте вони здатні не лише дарувати тепло, але є небезпечними під час експлуатації.  Здавалося б, вже неодноразово ДСНС України зверталась до громадян з проханнями та застереженнями стосовно безпечного користування електро -обігрівальними приладами та пічним опаленням під час опалювального сезону. Але, на жаль, неконтрольований вогонь через вищезазначені чинники продовжує «навідуватися» в житлові приміщення. З метою запобігання пожеж, нещасних випадків та підвищення рівня обізнаності, 15 грудня 2022 року в Білгород-Дністровському районному відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області відбулася зустріч осіб міра покарання, яких не пов’язана із позбавленням волі з провідним інспектором Білгород-Дністровського міськрайонного відділу ГУ ДСНС в Одеській області капітаном цивільного захисту Баєвським Олександром Олександровичем. Під час інформаційно - роз’яснювальної бесіди із суб’єктами пробації, представник ДСНС розповів, що проблема неправильного використання електронагрівальних приладів існує завжди. Люди дуже часто забувають вимикати нагрівачі, виходячи з помешкання, або лягають спати. Саме в цей час, коли нагрівальні прилади знаходяться без нагляду, постає реальна загроза виникнення пожеж. Адже неможливо передбачити перепади напруги, перенавантаження у електромережі або коротке замикання. Наприкінці заходу Олександр Баєвський акцентував увагу підоблікових відділу пробації на тому, що для запобігання надзвичайних ситуацій та пожеж під час опалювального сезону громадяни повинні знати основні правила пожежної безпеки. Майже кожній пожежі можна запобігти! Крім того, старший інспектор Білгород-Дністровського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області капітан внутрішньої служби Альона Боболєва рекомендувала учасникам заходу, що слід обов’язково обговорювати в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення, а також обов’язково роз’яснюйте дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь. Будьте уважні та обережні. Дотримуйтесь основних правил безпеки.

12:18:49 22.12.2022

«Підсумки реалізації донорсько-партнерських відносини в сфері волонтерської діяльності пробації»

По закінченню року, в Білгород-Дністровському районному відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області, 5 грудня 2022 року була проведена робоча зустріч начальника відділу пробації Наталією Коротковою та волонтером уповноваженого органу з питань пробації Оленою Боян з метою підведення підсумків реалізації донорсько-партнерських відносини в сфері волонтерської діяльності пробації. Під час зустрічі були визначені пріоритетні напрямки соціально-виховної роботи з особами міра покарань, яких непов’язана з позбавленням волі та обговорення проблемних питань, які виникають при здійсненні нагляду за засудженими та проведенні з підобліковими соціально- виховної роботи, шляхи їх вирішення, а також алгоритм дій стосовно подальшої спільної роботи. Наприкінці робочої зустріч Наталія Короткова привітала волонтера пробації з професійним святом і подякувала їм за тісну співпрацю, за відданість справі, активну громадську позицію, особистий внесок у забезпечення безпеки та підтримки громадян на шляху до правослухняного життя, а також була вдячна присутнім за прийняту участь у роботі із клієнтами пробації. Волонтерська діяльність як прояв милосердя і доброчинності буде існувати доти, доки існує потреба людей у тій чи іншій допомозі.

17:00:17 11.12.2022

Семінар щодо запобігання торгівлі людьми

Багато українських громадян одержують пропозиції працювати або навчатися за кордоном. На жаль, не завжди такі пропозиції закінчуються на користь заробітчан. Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками. Україна булла серед перших країн у Європі, яка ще у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми. Сьогодні у Кримінальному кодексі України покарання за торгівлю людьми передбачено статтею 149, яка визначає ці злочинні дії як вербування, переміщення, переховування, передачу або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи. Держава вживає заходів з попередження торгівлі людьми та боротьби з нею. Саме з метою попередження торгівлі людьми та боротьби з нею, начальник відділу активної підтримки безробітних Анастасія Земляна–Украінчук для суб’єктів пробації, які перебувають на обліку в Білгород-Дністровському районному відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області був проведений профінформаційний семінар «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми». В ході роботи Анастасія акцентувала увагу учасників заходу, якщо людина тільки збирається за кордон, то обов’язково вона повинна скористатися порадами для тих, хто їде навчатися чи працювати за кордон. Відповідну інформацію та допомогу можна отримати і в місцевих центрах зайнятості, і в державних та громадських організаціях, що надають допомогу людям, які опинилися у важких ситуаціях, місцевих правоохоронних органах.

14:12:32 07.12.2022

«ВІЛ/СНІД. Стосується кожного!»

  Життя – це те, що людина більш за все намагається зберегти і менш за все береже. Життя – це багатство, дане кожному з нас батьками. І хочеться, щоб воно було довгим та щасливим. А це можливо тільки за умови міцного здоров’я. І, щоб бути здоровим потрібно його берегти. Щодня, щохвилини, особливо напередодні 1 грудня – Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом  ми повинні пам’ятати, що життя – найцінніше , що є в людини. Тому, 1 грудня 2022 року Білгород-Дністровським районним відділом філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області для осіб міра покарання, яких не пов’язана з позбавленням волі проведено заняття з елементами тренінгу на тему: «ВІЛ/СНІД. Стосується кожного!». Мета заходу – поглиблення та розширення знань учасників про Віл- інфекцію та СНІД, формування навичок відповідальної поведінки та заохочення вести моральний і здоровий спосіб життя. В ході групового заходу виявили рівень знань та поінформованістьпідоблікових, визначили їхнє ставлення до проблеми СНІДу. Спонукали учасників до усвідомлення зв’язку між цінностями людини, її поведінкою та наслідками для себе та оточуючих. Крім того, поглибили знання осіб щодо СНІДу, основні шляхи зараження цією хворобою та заходи щодо її профілактики, а також сформували адекватне розуміння проблеми існування хвороби СНІД, толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих людей. Вкінці заходу підвели підсумки, роблячи акцент на тому, що проблема поширення ВІЛ- інфекції в Україні, на жаль, набирає обертів. Отже, не можна сидіти, склавши руки, тому що бездіяльність ще ніколи не розв’язувала жодної проблеми.

14:18:32 05.12.2022

«Толерантність — це мистецтво жити з іншими людьми та з іншими ідеями»

«Толерантність — це мистецтво жити з іншими людьми та з іншими ідеями» Кофі Аннан, Генеральний секретар ООН (1997-2006), лауреат Нобелівської премії миру Щороку 16 листопада світ святкує Міжнародний день толерантності (InternationalDayforTolerance). Саме цього дня 1995 року на 28-й Генеральній конференції ЮНЕСКО було одностайно прийнято Декларацію принципів толерантності.Під толерантністю в Декларації розуміється «повага, прийняття і правильне розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, наших форм самовираження і способів проявів людської індивідуальності». Декларація проголошує «визнання того, що люди за своєю природою розрізняються за зовнішнім виглядом, соціальним становищем, мовою, поведінкою і цінностями й мають право жити в світі і зберігати свою індивідуальність». 17 листопада 2022 року фахівцями Білгород-Дністровського міського центру соціальних служб для під облікових суб’єктів пробації було проведено виховних захід на тему «Толерантність – крок до гуманності». Даний захід направлений на розвиток толерантності, виховання терпимості та розуміння індивідуальності кожної особистості, соціальної групи нації. В ході заняття учасники вчилися взаємодіяти на засадах поваги та толерантності, досліджували особистий простір у взаємодії з іншими.Засвоювали звички толерантної поведінки та застосування їх у спілкуванні.

16:48:55 21.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь