A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

інформує

Семінар «Відповідальність за вчинення насильства»

З метою інформування клієнтів пробації про види насилля, причини та наслідки їх скоєння а також пошук ресурсів для подолання даного негативного явища 25 травня 2023 року головним юристом сектору Білгород-Дністровське бюро правової допомоги відділку безоплатної правової допомоги Грицик Ольгою для суб’єктів пробації Білгород- Дністровського відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області проведений семінар «Відповідальність за вчинення насильства» Під час заходу були розглянуті питання: - що являється домашнім насильством; - які існують види домашнього насильства; - на кого поширюється законодавство про запобігання та протидію домашньому насильству; - які заходи здійснюються, щодо протидії насильству, а також, які органи та установи їх здійснюють. Присутні отримали інформацію стосовно права на безоплатну правову допомогу, зокрема роз’яснення були спрямовані на підвищення рівня правової свідомості, правової поінформованості та можливості застосування своїх прав. Також підобліковим надано консультації із сімейного, соціального та адміністративного законодавства.

16:58:17 29.05.2023

Майстер клас для суб’єктів пробації з виготовлення «Листівок – вишиванок»

Третій четвер травня – Всесвітній день вишиванки – свято, яке має на меті зберегти народні традиції створення та носіння вишитого українського одягу. За останні роки свято набуло масштабного рівня. В цей день в Україні та світі відбувається безліч подій. Люди одягають національний одяг та влаштовують святкування, танці, марші, конкурси. З нагоди Всесвітнього дня вишиванки  працівниками Білгород- Дністровського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області для суб’єктів пробації з числа колаборантів проведений майстер клас «Листівок – вишиванок». Даний захід був спрямований на вплив під облікових на їх цілісну орієнтацію та зміну поведінки, а також з метою трансформування патріотичної української позиції. Під час роботи працівники пробації акцентували увагу присутніх до збереження культурної спадщини, історико-культурного середовища. Наприкінці заходу клієнти пробації в самостійно зроблених листівках- вишиванках написали побажання для захисників нашої Батьківщини.

13:15:41 18.05.2023

«Вишиванка - душа мого народу»

Сорочку мати сину вишивала І душу, й серце в вишивку вкладала. Як пам’яті народної відлунки, На полотні з’являлись візерунки, Де кожен хрестик – то життєві миті…  

09:17:54 18.05.2023

“Ніколи знову» Пам'ятаємо... Перемагаємо...

“Ніколи знову» Пам"ятаємо... Перемагаємо... Сьогодні, 8 травня, в Україні відзначається День пам’яті та примирення, присвячений пам'яті жертв Другої світової війни. Цей День встановлено згідно з Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років». Таким чином Україна розпочала нову традицію відзначення 8 та 9 травня в європейському дусі пам'яті та примирення. Колектив Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області прийняв участь у покладанні квітів на Меморіалі Слави. Цідні – символ героїчного минулого, гордості за тих, хто відстояв свободу нашої Батьківщини. Ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю мільйонів воїнів і мирних людей, які поклали своє життя заради миру та майбутніх поколінь.

09:48:36 10.05.2023

КОНСУЛЬТУВАННЯ ОСІБ ВОЛОНТЕРОМ ПРОБАЦІЇ

Значне місце в соціальному дослідженні особистості обвинуваченого або засудженого, займають бесіди з правопорушником, його близькими, рідними, колегами. Необхідним є і проведення соціально-виховної роботи, що полягає в диференційованому підході під час надання консультативної, психологічної та інших видів допомоги, сприяння працевлаштуванню, залучення до навчання, участь у виховних заходах та соціально корисній діяльності, проведення індивідуально-профілактичної роботи. Невід’ємною частиною пробаційних заходів є і підвищення правової культури засудженого. 1 травня 2023 року у Білгород-Дністровському районному відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області спільно з волонтером Оленою Боян було організовано консультування осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі. Волонтер пробації зробила огляд змін у законодавстві України під час воєнного стану, а саме роз`яснила присутнім про нові правила військового обліку. Також суб’єктам пробації було надано правові консультації з таких актуальних питань, як відновлення паспорта громадянина України, порядку оформлення пільг та інше.. Залучення волонтерів до проведення заходів із суб’єктами пробації є важливим для вирішення їх криміногенних потреб та досягнення позитивних змін.

12:47:15 04.05.2023

Захід до дня пам’яток історії та культур

У 1983 році, за пропозицією Асамблеї Міжнародної ради з питань охорони пам’яток та визначних місць, створеній при ЮНЕСКО, Центр культурної спадщини ЮНЕСКО оголосив 18 квітня Міжнародним днем пам’яток та визначних місць. В Україні цей день має назву − День пам’яток історії та культури. Україна − держава з багатовіковою історією та культурою. У кожному регіоні є свої визначні пам'ятки − перлини української землі. Це справжній скарб, наша гордість і надбання. До наших днів збереглися середньовічні фортеці, палаци та садиби, стародавні монастирі та храми (у деяких з них і понині проводяться служби), багато інших унікальних архітектурних витворів мистецтва, що навіки прославили своїх майстрів. Тож з метою підвищення обізнаності про різноманіття культурної спадщини, її вразливість та необхідність збереження для подальших поколінь18 квітня 2023 року працівники КУ «Публічна бібліотека Білгород-Дністровської міської територіальної громади» провели для під облікових Білгород-Дністровського районного відділу пробації, захоплюючу лекцію про культурні пам’ятки та історичні місця Аккерману, а саме про Аккерманську фортецю, стародавнє місто Тіру, Грецьку та Вірменську церкви, Олександрівські казарми, Синагогу та православні собори, Скіфську кам'яну гробницю, Сарматський склеп та про інші історичні будівлі та місця, які збереглись до нашого часу.Суб’єкти пробації дізнались багато нового та цікавого для себе та мали можливість задати свої питання. Наприкінці заходу було зауважено, що наш край багатий на культурні пам'ятники та різні історичні визначні пам'ятки, але чи буде у наших нащадків можливість помилуватися ними, доторкнутися до минулого, цілком залежить від нас. Вивчайте, гордіться та бережіть свою історію! Подорожуючи по своїй землі, ми відкриємо для себе багато нового і цікавого.

08:29:42 24.04.2023

«Попередження вживання психоактивних речовин»

Тютюн, алкоголь, деякі ліки, токсичні речовини, наркотики тощо. Усі вони більшою чи меншою мірою впливають на мозок і психіку людини, її здатність тверезо мислити і відповідально діяти. Тому їх називають психоактивними речовинами (такими, що впливають на психіку людини). Однак є ще одна група психоактивних речовин, вживання яких є особливо небезпечним. Це наркотичні речовини, наркотики. Хоч наркотичний ефект можуть мати й інші психоактивні речовини, до прикладу, деякі ліки, та загалом наркотиками прийнято називати лише нелегальні препарати, розповсюдження яких заборонено законом. Тому, в рамках соціально-виховної роботи в Білгород-Дністровському районному відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області завершується цикл групових заходів виховного та профілактичного характеру, які направлені на запобігання поширенню негативних явищ. З метою ознайомлення клієнтів пробації з етапами формування залежностей та варіантами їх подолання, сприяння в усвідомленні причин вживання психоактивних речовин, 13.04.2023 року представник уповноваженого органу з питань пробації організував для суб’єктів пробації зустріч з лікарем психіатром І відділення КНП «Одеська психіатрична лікарня №4» Одеської обласної Ради» - Станіславом Ковальчуком. Груповий захід був присвячений проблемі здоров’я, а саме: виробленню власного відповідального ставлення до свого здоров’я і до впливу шкідливих звичок. Під час проведення зустрічі з’ясували рівень поінформованості суб’єктів пробації щодо даної проблеми, а також підвищили рівень знань щодо наслідків вживання алкоголю та наркотиків, обговорили основні мотиви. Крім того, зауважили, що свідомий вибір здорового способу життя є одним з головних гарантів становлення майбутніх особистостей і досягнення ними життєвих досягнень В процесі роботи відбувся конструктивний зворотний зв'язок  з суб’єктами пробації, які поділились своїми враженнями, досвідом та ставленням до свого власного життя.

11:05:56 14.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь