A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

інформує

Семінар «Право на безоплатну правову допомогу в Україні»

Безоплатна правова допомога – правова допомога, яка гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету, місцевих бюджетів та інших джерел. Відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», існує первинна правова допомога та вторинна правова допомога. Безоплатна первинна правова допомога (БППД) включає в себе такі види правових послуг: надання правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг, інших документів правового характеру (крім процесуальних); надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації. З метою інформування клієнтів пробації про систему надання правової допомоги 18 липня 2023 року головним юристом сектору Білгород-Дністровське бюро правової допомоги відділку безоплатної правової допомоги Грицик Ольгою для суб’єктів Білгород- Дністровського відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області проведений семінар «Право на безоплатну правову допомогу в Україні» Присутні отримали інформацію стосовно права на безоплатну правову допомогу, зокрема роз’яснення були спрямовані на підвищення рівня правової свідомості, правової поінформованості та можливості застосування своїх прав. Також підобліковим надано індивідуальні консультації щодо цікавлючих їх питань.

11:03:31 19.07.2023

Співпраця з безоплатної правової допомоги

Належним чином налагоджена співпраця  між всіма органами та установами, діяльність яких пов’язана з особами, які ведуть антисоціальний спосіб життя або притягувались до кримінальної відповідальності, є  однією з запорук успіху. Так, лише при охопленні всіх сфер життя засудженої особи, можливо розробити та виконати необхідний для її виправлення комплекс заходів. Відповідно до Закону України «Про пробацію» суб’єкти пробації мають право на роз’яснення своїх прав та обов’язків, отримувати інформацію про можливу допомогу і консультації. Соціально-виховна робота разом із заходами нагляду включаються до індивідуального плану роботи із засудженим. Невід’ємною частиною пробаційних заходів є і підвищення правової культури засудженого. Саме тому співпраця з системою безоплатної правової допомоги є необхідною та актуальною. 18 липня була проведена робоча зустріч начальника Білгород- Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області Наталією КОРОТКОВОЮ та головним юристом сектору Білгород-Дністровське бюро правової допомоги відділку безоплатної правової допомоги Ольгою ГРИЦИК. В ході зустрічі було обговорено план співпраці уповноваженого органу з питань пробації із безоплатною правовою допомогою, зокрема, у питаннях перенаправлення осіб, що потребують юридичної допомоги до бюро, роз'яснення громадянам порядку отримання правової допомоги.

10:56:11 19.07.2023

«Співпраця уповноваженого органу з питань пробації із державними інституціями в сфері соціальної політики»

Належним чином налагоджена співпраця  між всіма органами та установами, діяльність яких пов’язана з особами, які ведуть антисоціальний спосіб життя або притягувались до кримінальної відповідальності, є  однією з запорук успіху. Так, лише при охопленні всіх сфер життя засудженої особи, можливо розробити та виконати необхідний для її виправлення комплекс заходів. Більшість осіб, які вперше вчиняють кримінальні правопорушення, є особи молодіжного віку, при проведенні профілактичної та соціально – виховної роботи з якими необхідна тісна співпраця між органом виконання покарань та урядовими інституціями. Однією з таких соціальних партнерських організацій, що тісно співпрацюють з уповноваженим органом з питань пробації є Центр соціальних служб. 17 липня 2023 року була проведена робоча зустріч начальника Білгород- Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області Наталією Коротковою та директором Центру соціальних служб Білгород-Дністровської міської ради Тетяною В’язових. Обговорено алгоритм подальшої ефективної співпраці у сфері організації здійснення соціально-виховної, профілактичної роботи, реалізації спільних профілактичних та інформаційних заходів із дітьми та молоддю, засудженими до покарань не пов’язаних з позбавленням волі та складено план спільних дій на ІІ півріччя 2023 року. Участь неурядових організацій у виправленні засуджених, як правило, виражається у правовому вихованні − пропаганді законослухняної поведінки, юридичному консультуванні, сприянні трудовому вихованню засуджених шляхом надання допомоги у наданні допомоги в отриманні освіти та підвищенні рівня освіти, психологічної підтримки, трудовому і житлово-побутовому влаштуванні осіб міра покарання, яких не пов’язана з позбавленням волі.

10:55:39 19.07.2023

«Сімейні цінності моєї родини»

Сім’я – найдорожче, що є в кожної людини. Родина – міцна фортеця, де людина почувається щасливою, потрібною, це наша підтримка і опора, розрада і найбільша гордість. У кожній сім’ї панує злагода, любов, взаєморозуміння, адже ми завжди прислухаємось один до одного. Сімейні цінності – це все, що нас об’єднує, все, що ми готові відстоювати, оберігати та захищати. В Білгород-Дністровському районному відділі філії державної установи «Центр пробації» в Одеській області на протязі тижня проводились заходи на тему: «Сімейні цінності» для осіб міра покарання, яких не пов’язана з позбавленням волі. На виховний захід були запрошенні працівники Білгород-Дністровського міського Центру соціальних служб. Мета - підвищення статусу родинно-сімейного виховання, сприяння в побудові близьких емоційних зв’язків між членами родини. У ході групової роботи учасники висловлювали свої думки про сім’ю та розуміння її значення, ділилися власними прикладами родинних відносин, особистісних стосунків та власними обов’язками у сім’ї.

10:27:23 11.07.2023

Захід до Дня Конституції України.

З метою підвищення рівня громадянської свідомості, формування правової культури та поваги до Основного закону України 27 червня 2023 року в приміщенні КУ «Публічна бібліотека Білгород-Дністровської міської територіальної громади» для підоблікових суб’єктів Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області було проведено семінар до Дня Конституції України. Під час заходу суб’єкти пробації прослухали історичні факти про створення Конституції України, переглянули фото та відеоролики, підвищили свої  знання про  конституційні права та обов’язки громадян у демократичній державі, засновані на повазі до прав і свобод людини, ознайомилися зі змістом та зачитали деякі статті з Конституції. Наприкінці заходу учасникам презентували  літературу про історію Конституції України, добірки матеріалів про гетьмана України Пилипа Орлика та його першу Конституцію, про державну символіку України.

08:23:06 29.06.2023

До Всесвітнього дня донора крові - "Кров об'єднує всіх нас!

Кожного року згідно рішення 58-ї сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я в Женеві (2005 р.) відзначається 14 червня Всесвітній день донора крові. Два роки поспіль цей день для України є особливим, оскільки відзначається вперше за 17 років в умовах воєнного стану, у зв’язку зі збройною агресією російської федерації і її повномасштабним вторгненням на територію України. Вже 5 років персонал Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області долучається до акції присвяченій Всесвітньому Дню донора крові та являється донорами крові. Можливо, саме Ваша кров подарує життя нашим захисникам та захисницям або цивільному населенню! Ви - гордість країни і порятунок для багатьох людей. Дякуємо кожному донору за Ваше покликання!

16:27:40 14.06.2023

Профілактична робота за місцем мешкання суб’єкта пробації

З метою забезпечення контролю за поведінкою та способом життя клієнтів пробації, провідним інспектором Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області Кузнецовою Оленою та психологом відділу Чумак Оленою спільно з дільничним офіцером поліції Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області капітаном поліції Середою Андрієм, було здійснено виїзд за місцем проживання засуджених, які перебувають на обліку в уповноваженому органі з питань пробації. Під час перевірки вдалося поспілкуватись з рідними, сусідами суб’єктів пробації, були оглянуті умови проживання під облікових осіб та нагадано про порядок та умови відбування покарання, обов’язки покладені на них вироком суду, а також обговорено питання щодо поведінки засуджених в громадських місцях та недопущення вчинення ними повторних кримінальних правопорушень. Проведення подібних спільних перевірок сприяють досконалому вивченню особистості клієнтів пробації та допомагають у плануванні подальшої роботи з ними, спрямованої на їх виправлення та досягнення позитивних змін у житті засуджених, внаслідок чого буде зменшено ризик вчинення ними нових кримінальних правопорушень.

16:25:23 14.06.2023

Семінар «Відповідальність за вчинення насильства»

З метою інформування клієнтів пробації про види насилля, причини та наслідки їх скоєння а також пошук ресурсів для подолання даного негативного явища 25 травня 2023 року головним юристом сектору Білгород-Дністровське бюро правової допомоги відділку безоплатної правової допомоги Грицик Ольгою для суб’єктів пробації Білгород- Дністровського відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області проведений семінар «Відповідальність за вчинення насильства» Під час заходу були розглянуті питання: - що являється домашнім насильством; - які існують види домашнього насильства; - на кого поширюється законодавство про запобігання та протидію домашньому насильству; - які заходи здійснюються, щодо протидії насильству, а також, які органи та установи їх здійснюють. Присутні отримали інформацію стосовно права на безоплатну правову допомогу, зокрема роз’яснення були спрямовані на підвищення рівня правової свідомості, правової поінформованості та можливості застосування своїх прав. Також підобліковим надано консультації із сімейного, соціального та адміністративного законодавства.

16:58:17 29.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь