A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мологівська сільська рада об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

інформує

Надання першої медичної допомоги

Навички першої допомоги – критична необхідність для кожної людини, особливо в умовах війни. Сьогодні це без перебільшень може врятувати людське життя.  Тому, оперативність надання допомоги часто залежить від людей, що знаходяться поряд з постраждалим (члени сім’ї, колеги, перехожі), особливо якщо вони володіють навичками надання першої допомоги.

15:25:27 11.09.2023

Тренінг на тему: «Залежність»

15 серпня 2023 року заступником начальника Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеської області Альоною Боболєвою був проведений тренінг з елементами фокусованого інтерв’ю на тему: «Залежність»для осіб міра покарання, яких непов’язана з позбавленням волі.Метою заходу було розширити поняття про здоровий спосіб життя, навчитись розрізняти добрі і погані звички і передбачати наслідки, які вони ведуть за собою, щоб бути здоровим і життєрадісним, виховувати принциповість, повагу до себе. Під час заходу обговорювали, які бувають шкідливі звички, але акцентували увагу на вживанні алкоголю та наркотиків, залежності від них, а також до яких це призводить наслідків: захворювання, які передаються статевим шляхом, скоєння кримінальних правопорушень, складні стосунки в сім’ї, тощо. Проаранжували основні шляхи профілактики наркоманії, алкоголю, розвінчали поширені міфи про популярність і магічність вживання речовин. В процесі роботи відбувся конструктивний зворотний зв'язок  з суб’єктами пробації, які поділились своїми враженнями, досвідом та ставленням до свого власного життя.До того ж, учасникам тренінгу були надані рекомендації як активізувати внутрішній потенціал для протистояння негативним звичкам, визначити, які кроки потрібно робити для того аби залишатися здоровим та успішним.

16:15:15 23.08.2023

Правопросвітницький захід «Як реалізувати своє право на безоплатне отримання земельної ділянки»

Кожен громадянин України має право на безоплатне отримання земельної ділянки із земель державної та комунальної власності. Як реалізувати це право, сьогодні 17 серпня 2023 року головним юристом сектору Білгород-Дністровське бюро правової допомоги відділку безоплатної правової допомоги ГРИЦИК Ольгою для суб’єктів Білгород-Дністровського відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області проведений правопросвітницький захід «Як реалізувати своє право на безоплатне отримання земельної ділянки». Мета заходу - підвищення правової обізнаності громадян,про розміри земельних ділянок, які можна отримати безоплатно у власність із земель державної або комунальної власності, в які органи звертатися з відповідною заявою, а також всі етапи процедури безоплатного отримання земельної ділянки, щодо їх прав на землю та способів їх захисту. Присутні цікавилися й порядком приватизації земельних паїв. Адже нині склалася ситуація, коли у власників сертифікатів на право земельного паю виникає необхідність оформити право власності на саму земельну ділянку в установленому законом порядку. «Якщо ж такий власник сертифікату не використає своє право до 2025 року, то вважатиметься, що такі власники ділянок автоматично відмовилися від землі. Після 1 січня 2025 року незатребувані ділянки будуть визнані безхазяйними. Їх передадуть у комунальну власність територіальної громади, на території якої вони розташовані». Після заходу надано консультації з правових питань, які цікавили присутніх.

10:21:27 21.08.2023

Тиждень здоров’я

В Білгород-Дністровському районному відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області стартував цикл проведення групових заходів присвячений тижню здоров’я і боротьби зі шкідливими звичками. Адже, дуже часто люди одержують неповну інформацію або не до кінця розуміють її. Що ж таке здоровий спосіб життя? Що таке шкідливі звички і як із ними боротися. Ми спробували на протязі тижня розібратися в цих питаннях. Так, протягом тижня волонтером пробації, лікарем сімейної медицини–Світланою Іщенко для працівників та суб’єктів пробації були проведені семінари на тему: «Калейдоскоп здоров’я». Мета заходу – розуміння,що здоров'я включає різні компоненти, виявити першопричини порушення здоров'я, набути знань та вмінь, які сприятимуть збереженню фізичного, соціального й психічного здоров'я. Світлана Сергіївна надала основні поради підтримки та збереження власного здоров’я, як і яким чином можна вберегти себе від шкідливого впливу. Приводила приклади з власного лікарського досвіду, разом із підобліковими розбирали причини та обставини ведення аморального способу життя. В заключенні у суб’єктів пробації сформувалося нове бачення про своє здоров’я, як про найкращий подарунок природи. Однак про нього треба весь час думати, дбати та виконувати заходи на збереження свого здоров’я для щасливого майбутнього: для себе, для близьких, для сім’ї та дітей.

18:24:41 03.08.2023

«День Української Державності»

28 липня Україна відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року. Основна ідея свята – утвердження зв’язку сучасних українців із багатьма поколіннями нашого народу. Адже державотвірному досвіду українців, нашій культурі, самобутності, українському характеру вже понад тисячу років! З метою виховання патріотизму та національної свідомості, напередодні Дня Української Державності працівники публічної бібліотеки Білгород-Дністровської міської територіальної громади провели виховну годину для підоблікових Білгород-Дністровського районного відділу пробації. Під час заходу учасникам розповіли цікаві історичні факти про творення нашої державності, багатовікові традиції нашого народу. Історія українського державотворення засвідчується першими згадками про заснування столиці Давньоруської держави – міста Києва та подіями, пов’язаними з діяльністю князя Київського Володимира. Її державотворчі традиції продовжили, зокрема, Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна та сучасна незалежна Україна. Наприкінці заходу присутнім була представлено тематичну книжкову виставкута ознайомлено з сучасними книгами з історії нашої держави, авторські книги про хронологічний розвиток подій, інформацією про історичних постатей, які відіграли значну роль на шляху становлення української державності.

11:30:38 28.07.2023

«ІНФОРМАЦІЙНИЙ СЕМІНАР ІЗ ЗАГАЛЬНИХ ПИТАНЬ ДЛЯ СУБ’ЄКТІВ ПРОБАЦІЇ»

20 липня 2023року в рамках «Меморандуму про взаємодію та співпрацю» між Білгород-Дністровським районним відділом філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області та Білгород-Дністровською філією Одеського обласного центру зайнятості відбувся інформаційний семінар для суб’єктів пробації. Метою семінару є сприяння усвідомленню цінностей як основи життєвого самовизначення, формування вміння конструктивної взаємодії та пошук себе на ринку праці, ознайомлення клієнтів пробації з соціальними послугами, які надаються державною службою зайнятості щодо сприяння у працевлаштуванні та вакансіями, які є наринку праці району. Кар’єрний радник відділу кар’єрного консультування Білгород- Дністровської філії Одеського обласного центру зайнятості Оксана ДОЛГОТЕР поінформувала суб’єктів пробації про послуги та можливості служби зайнятості, напрямки роботи, ознайомила з основними положеннями законодавства про зайнятість населення та загальнообов`язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття, а також про необхідність оформлення легальних трудових відносин з роботодавцями. Клієнтам були надані інформаційні поради щодо пошуку роботи та перелік актуальних вакансій. Вході зустрічі учасники отримали вичерпні відповіді на запитання щодо особливостей безкоштовного навчання запідтримки державної служби зайнятості, правових аспектів розірвання трудових відносин та інше.

14:43:15 24.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь